Idédagen 16 okt 2010

16 oktober hade vi en idédag om omställning. Ett 20-tal personer deltog och diskuterade. Vi kom på många konkreta idéer hur vi kan fortsätta vårt gemensamma arbete här i Storvreta.  


Här är den gamla inbjudan inför dagen:


:**

Klotterplanket på Skördefesten innehöll många goda idéer – hur går vi vidare?
Hur kan vi bygga ett mer hållbart samhälle här och nu?

VÄLKOMMEN TILL EN IDÉDAG OM OMSTÄLLNING

Med inspiration och diskussioner om hur vi ställer om Storvreta

Tid: Lördag 16 okt 2010, kl 9.30-16
Plats: Lyckebokyrkan, Norrskensvägen 15
Värd: Projektet Ställ om Storvreta
Inbjudna deltagare: Alla som bor och verkar i Storvretabygden!

Du kanske har egna idéer om vad du vill göra i Storvreta. Eller så har du en tanke om hur Storvreta kan se ut i framtiden. Du kanske är nyfiken på vad andra har att säga. Eller så tycker du bara att Storvreta är ett härligt ställe, som kan bli ännu bättre…Kom du också, och ta med dig dina grannar!

Program

9.30 Kaffe

10.00 Inledning av Peter Hagerrot, Omställning Sverige

Peter Hagerrot är beteendevetare, miljöjournalist och har medverkat till starten av en ekoby i Järna. Peter är aktiv i nätverket Omställning Sverige och berättar om bakgrunden till varför vi behöver ställla om samhället. Han visar flera konkreta exempel på hur du kan vara med och bygga ett hållbart samhälle.

11.30 Några idéer

Presentation av några av de idéer och tankar som kommit fram under planeringen av skördefesten och på skördefestens klotterplank.

12.00 Lunch

Ställ om Storvreta bjuder på lokal mat. (För anmälan till lunchen maila Samuel Christiansson på jammersam(à)tele2.se eller ring 0702-66 58 22)

13.00 Inledning till eftermiddagen

Omställningsrörelsen brukar arbeta med en diskussionsform som heter ”open space” där alla deltagare får möjlighet att samtala med andra om de frågor som intresserar dem mest.

13.15 Fler idéer

Tillfälle att dela med dig av dina idéer och förslag

13.30 Gruppsamtal

Vad är du mest intresserad av? Vi diskuterar i olika grupper uppdelat efter de intresseområden som kommit fram. Du kommer att få möjlighet att delta i flera grupper.

15.30 Hur går vi vidare?

De som vill bildar intressegrupper och fortsätter arbeta med en fråga.

Sprid inbjudan!

Vi behöver din hjälp att sprida inbjudan för att se till att så många som möjligt kommer! Säg till dina grannar, ladda ner inbjudan i PDF och sätt upp eller dela ut, bjud in dina kompisar via Facebook, säg till kassörskan på affären att hon ska komma och påminn folk på Innebandyträningen!

Har du frågor eller funderingar om idédagen eller omställningsprojektet, ring Thomas Norrby, 0705-67 18 89, eller Samuel Christiansson, 0702-66 58 22

Leave a Reply