Våren 2012

Våren är här! Eller… Nåja, dagarna blir längre och ljusare i alla fall, och bilden av våren bär vi ständigt med oss!

Men bilden av framtiden känns inte lika ljus. Det är mycket som oroar – klimat, miljö, sociala slitningar och ekonomi. Det är jätteviktigt att vi inte låter alla orossignaler drabba oss bara med sorg eller “man kan ändå inte göra något”. Vi kan göra något. Vi kan förändra både oss själva och hur vi bygger våra relationer och hur det är att leva här i Storvreta.  

Ställ om Storvreta försöker bidra till ett bättre Storvreta, där vi kan leva ett mer hållbart liv.  Det försöker vi göra både genom att göra konkreta saker som bättre informationsvägar och ett gemensamt Utvecklingsråd och ta initiativ till gemensamma satsningar som Årummet och Multihall.

Höstens Framtidsvecka blev en fin vecka där väldigt många föreningar bjöd på många spännande programpunkter. Det är nu dags att börja planera höstens evenemang. Kom till Storvretabiblioteket den 29/2 klockan 19 för att vara med i planeringen av höstens Framtidsvecka! Vad vill er förening bidra med? Vad vill du ska hända under veckan?

I vår uppmärksammar vi Earth Hour den 31/3. Den dagen sker en global manifestation för en mer hållar livsstil. Man upmanas att släcka alla lampor och tända ett ljus istället. Vi tycker det känns roligare att släcka ner och tända ljus tillsammans! Därför har vi ett Stor-knyt där vi dukar upp till gemensam buffé. Ta med egen mat och egna ljus. Start klockan 19. Vill du vara med och planera denna aktivitet? Kom till Lyckebokyrkan den 4/3 klockan 19-20.30

Välkomna!